|

RELAX4U  -  4 wensen in één model.

 

Het allernieuwste Relaxsysteem van De Toekomst is het RELAX4U concept. In dit innovatieve en stijlvolle concept onderscheiden we de modellen ‘RIVA’, ‘SOLO’, ‘NOVA’ en ‘TRENTO’. De Relax4U serie bestaat uit fauteuils met verschillende eigenzinnige looks, die stuk voor stuk voldoen aan de comfort- en kwaliteitseisen van een moderne relaxfauteuil en de wensen van de kritische gebruiker. Dus design, kwaliteit met slimme functies en een eigen gezicht. Een opvallend design feature is bijvoorbeeld dat bij de RIVA en de SOLO, de zitting onder de rug doorloopt. Deze vormgeving versterkt de uitstraling en eigen gezicht van de fauteuil. Met de NOVA en de TRENTO kies je voor een rug doorlopend achter de zitting.

Ook zo’n hedendaagse functionaliteit is dat bij de RIVA en NOVA
fauteuils, naast de tiptoetsbediening, ook een draadloze bediening met bluetooth technologie kan worden bijbesteld. Alles om het gemak te vergroten en het comfort te bevorderen. Alle fauteuils met een elektrisch bedienbaar relaxsysteem krijgen de stroom van een ingebouwde lithium ion accu.

Vier keuzes in stijl, mogelijkheden en functionaliteit.

Riva (RV)
De Riva heeft een relaxsysteem met 3 motoren. De rug, de voetensteun en de hartbalans zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen. Als optie is de fauteuil uit te breiden met een sta-op.

Volg deze link om de modellen te zien

Solo (SL)
De Solo heeft een manueel verstelbare rug(door middel van een gasveer). De Solo heeft geen uitklapbare voetensteun. Als optie is een bijpassende hocker mogelijk.

Nova (NV)
De Nova heeft een relaxsysteem met 3 motoren. De rug, de voetensteun en de hartbalans zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen. Als optie is de fauteuil uit te breiden met een sta-op.

Volg deze link om de modellen te zien

Trento (TR)
De Trento heeft een manueel verstelbare rug
(door middel van een gasveer). De Trento heeft geen uitklapbare voetensteun. Als optie is een bijpassende hocker mogelijk

Standaard op elke Nova en Riva fauteuil

3 motoren

Het enige verschil tussen een Nova fauteuil en een Riva fauteuil is het uiterlijk van de zitting en de rug. Deze fauteuils beschikken standaard altijd over een 3 motorig relaxsysteem. Eén motor bedient de voetensteun, de tweede motor bedient de rug en de derde motor zorgt voor de kanteling van de fauteuil. De motoren kunnen allemaal afzonderlijk van elkaar bediend worden. Let op, niet elk model is als Nova en Riva te leveren, zie daarvoor het overzicht op pagina 14-17. U bedient de motoren door middel van een fraai toetsenpaneel in de arm. Afhankelijk van de voet die u kiest, is dit paneel uitgevoerd in het zwart of in het RVS. Wanneer u het toetsenpaneel bedient, licht deze blauw op.


De voeding van de motoren wordt verzorgd door een Lithium ion accu.
Deze laadt u op via een oplaadpunt achterin de rug. De kleur van de
plug is gelijk aan de kleur van het bedieningspaneel.

Hartbalans

Elke Nova en Riva fauteuil is voorzien van een hartbalans. Wanneer de rugleuning in zijn geheel achterover is en ook de voetensteun maximaal is uitgeklapt zorgt de derde motor voor de hartbalans functie. De voeten en het hart liggen nu in een denkbeeldige horizontale lijn, waardoor het hart minimaal belast wordt en uw lichaam extra rust krijgt.

Maten

Elke Nova en Riva fauteuil is leverbaar in 4 maten. Onderstaand leest u wat het verschil is in de maatvoeringen tov de medium maat. De maat van de standaard (medium) fauteuil staat vermeld in het overzicht op pagina’s 22-23

EXTRA SMALL; de fauteuil in de extra small maat heeft een 4 cm minder diepere zit en is de zithoogte 2 cm lager dan de medium uitvoering

SMALL; de fauteuil in de small maat heeft een 2 cm minder diepere zit en is de zithoogte 2 cm lager dan de medium 

LARGE; de fauteuil in de large maat heeft een 2 cm diepere zit en is de zithoogte 2 cm hoger dan de medium uitvoering

 

Topswing

Standaard beschikt elke fauteuil over een manueel bedienbare Topswing. Het bovenste deel van de rug kunt u, als u in de fauteuil zit, naar u toe trekken waardoor uw hoofd in ligstand ondersteund wordt. Dit ontspant uw nekspieren. De topswing is als optie ook elektrisch te leveren (zie opties)

 

Bediening

Het bedieningspaneel heeft afhankelijk van de opties 3, 4 of 5 toetsen.
Zonder elektrisch opties, zoals de topswing of de lendensteun, heeft de fauteuil drie toetsen, kiest u voor eén of twee opties komen er toetsen bij.

De toetsen op het bedieningspaneel hebben een dubbele functie. Drukt u éénmaal op een toets dan gaat de motor “uit”, laat u de toets los en drukt u daarna opnieuw op dezelfde toets dan beweegt de motor weer “in”

U heeft de keuze uit een zwarte of een RVS bediening. De kleur van de bediening wordt bepaald door de kleur van de voet die u kiest.
Een zwarte voet krijgt uiteraard een zwarte bediening, een RVS of chromen voet krijgt een RVS bediening. Bij een houten voet, een gestoffeerde voet of een doorlopende arm komt er automatisch een RVS bediening in de arm/zitting. Ook de kleur van de metalen arm, het oplaadpunt en eventueel bij een manuele fauteuil de kleur van de hendel, wordt ook aangepast aan de kleur van de voet.

 

Nova en Riva

Bij de fauteuils Nova en Riva is het mogelijk om uit een aantal opties te kiezen, zodat u uw persoonlijke fauteuil kunt samenstellen.

Relax4U met Sta-op functie

De meeste Relax4U fauteuils kunnen worden uitgerust met een sta-op functie. Deze functie vergemakkelijkt het opstaan vanuit, enhet gaan zitten in de fauteuil aanzienlijk. Als het opstaan niet meer makkelijk gaat of men heeft hulp nodig van een ander is deze functie de uitkomst. Uiterlijk verandert er niets aan de fauteuil alleen is onder de fauteuil een aanpassing gedaan. Bedienen gaat met hetzelfde paneel als bij de fauteuil zonder een sta-op. Door de tweede toets in te drukken komt de fauteuil omhoog. De fauteuil wordt dan standaard ook voorzien van een accu. Doordat vergt moet de accu wat topswing naar zich toe te trekken, daardoor wordt het hoofd in ligstand optimaal ondersteund. Alle Nova en Riva fauteuils kunnen ook geleverd worden met een elektrische topswing. Hierbij hoeft de topswing niet meer met de hand te worden bediend maar met toetsen in het bedieningspaneel. Een motor in de rug zorgt voor de beweging. Drukt men op de vierde toets op het bedieningspaneel dan komt de topswing naar u toe, drukt u opnieuw op de vierde toets dan beweegt de topswing weer van u af. De topswing is een heerlijke optie die het hoofd ondersteund wanneer men achterover ligt in de fauteuil. Manueel of elektrisch opblaasbare lendensteun Alle Nova en Riva hebben als optie een opblaasbare lendensteun. U kunt kiezen uit een manueel opblaasbare of een elektrisch opblaasbare lendensteun. Een manueel opblaasbare lendensteun wordt opgepompt door middel van een blaasbalg aan een slang die verbonden is met een ballon in de rug van de fauteuil. De druk kan automatisch vergrendeld waardoor de fauteuil uit veiligheidsoverwegingen niet meer kan draaien. Vanuit de sta-op stand drukt u op de voorste toets en de fauteuil komt weer terug naar de neutrale stand. De sta-op fauteuil is een sta-op meer stroom vaker opgeladen worden.

Relax4U met elektrische topswing

Alle Nova en Riva fauteuils hebben standaard een manuele topswing. Deze topswing bedient men met de hand door het hoofdeind naar zich toe te trekken, daardoor wordt het hoofd in ligstand optimaal ondersteund. Alle Nova en Riva fauteuils kunnen ook geleverd worden met een elektrische topswing. Hierbij hoeft de topswing niet meer met de hand te worden bediend maar met toetsen in het bedieningspaneel. Een motor in de rug zorgt voor de beweging. Drukt men op de vierde toets op het bedieningspaneel dan komt de topswing naar u toe, drukt u opnieuw op de vierde toets dan beweegt de topswing weer van u af. De topswing is een heerlijke optie die het hoofd ondersteund wanneer men achterover ligt in de fauteuil.

Manueel of elektrisch opblaasbare lendensteun

Alle Nova en Riva hebben als optie een opblaasbare lendensteun. U kunt kiezen uit een manueel opblaasbare of een elektrisch opblaasbare lendensteun. Een manueel opblaasbare lendensteun wordt opgepompt door middel van een blaasbalg aan een slang die verbonden is met een ballon in de rug van de fauteuil. De druk kan worden opgevoerd door meer lucht in de ballon te pompen of juist lucht te laten ontsnappen voor minder druk. De elektrisch opblaasbare lendensteun bedient u met een toets in het bedieningspaneel. Afhankelijk van de opties die u gekozen heeft is dat de vierde of vijfde toets in het paneel.

Bediening doormiddel van een bluetooth afstandsbediening

Naast het bedieningspaneel in de arm of aan de zijkant van de zitting kunt u ook kiezen voor een bluetooth afstandsbediening. Deze draadloze afstandsbediening hangt aan een magneet aan de zijkant van de fauteuil. Op deze afstandsbediening zijn op elke toets symbolen aangebracht zodat u goed kunt zien welke functie u bedient. We hebben twee uitvoeringen, één voor een fauteuil zonder extra opties en één voor een fauteuil met extra opties zoals een elektrische topswing of lendensteun. Op de laatstgenoemde afstandsbediening zit ook een home knop en twee memorie functies. Vanwege veiligheid vervangt de bluetooth afstandsbediening niet de bediening in de arm of zijkant van de fauteuil. De draadloze bediening is een extra.

Soft zit

Wij kunnen elke fauteuil voorzien van een soft dekje op de zitting. Hierdoor is het zitcomfort iets softer. Doordat de bovenste laag van het schuim minder stevig is zal ook het leer of stof meer gaan plooien. Optisch wordt er een extra
dun kussentje op de zitting gestikt.

Aanpassing zithoogte afwijkend aan de bestaande maatvoeringen

Er bestaat de mogelijkheid om uitgaande van een standaard maat de zithoogte hoger te maken. Dat betekent dat de zitdiepte gelijk blijft aan de gekozen maat maar dat de zithoogte met bijvoorbeeld 2 cm extra wordt verhoogd. Een maximale extra verhoging is 6 cm.

Bedieningspaneel of bedieningsunit aan de andere zijde.

Alle bedieningen zijn standaard voorstaand links gemonteerd. Mocht het wenselijk zijn de bediening aan de andere zijde te willen dan is dat als optie mogelijk.

Trafo

Elke Nova en Riva leveren wij met een accu. Een trafo is hier niet mogelijk. Wij hebben het elektrische systeem zo ontwikkeld dat wanneer u de oplader aansluit op de oplaadplug deze dan fungeert als oplader maar ook als trafo. U kunt de oplader dus continu aangesloten laten. Bij een volle accu sluit hij deze af en fungeert dan als trafo. Door het continue aangesloten blijven van de oplader zal het de levensduur van de accu verkorten.

Solo en Trento

Een Relax4u zonder voetklep: Solo en Trento

Ook bij Solo en Trento zit het verschil in het uiterlijk van de zitting en rug. Een aantal modellen van Nova en Riva kunnen ook als manueel verstelbare fauteuil geleverd worden zonder voetensteun. De rug is verstelbaar door middel van een gasveer. Voor de voeten kunt u als optie kiezen voor een hocker. De rug is traploos verstelbaar. U kunt dus naast een elektrische verstelbare fauteuil Nova of Riva kiezen voor een bijpassend model met een handmatig verstelbare rug zonder voetensteun.

Solo en Trento is voor iedereen

Solo en Trento relaxfauteuils zijn standaard in dezelfde 4 maten leverbaar als Nova en Riva:
Extra Small (XS),
Small (S),
Medium (M)
Large (L).

Standaard op elke Solo en Trento fauteuil

Rugverstelling door middel van een gasveer

De Senza is een manuele fauteuil. De verstelling van de rug gebeurt door middel van een gasveer. De hendel om de gasveer te bedienen bevindt zich aan de buitenzijde, links voorstaand. Als optie is de hendel ook rechts voorstaand te bestellen.

De maten van de Solo en Trento fauteuil;

Elke Solo en Trento fauteuil is leverbaar in 4 maten: Naast de standaard maat (medium afmetingen, zie pagina 22 en 23) zijn er de volgende maten:
Extra small: hierbij is de zithoogte 2 cm lager en de zitdiepte 4 cm minder diep dan de standaard maat

SMALL: hierbij is de zithoogte 2 cm lager en de zitdiepte 2 cm minder diep dan de standaard maat.

LARGE: hierbij is de zithoogte 2 cm hoger en de zitdiepte 2 cm dieper dan de standaard maat.

 

Manuele topswing;

Standaard is elke fauteuil voorzien van een manuele topswing. Het bovenste deel van de rug kunt u, als u in de fauteuil zit, naar u toe trekken waardoor uw hoofd in ligstand ondersteund wordt. Dit ontspant uw nekspieren. Een elektrisch verstelbare topswing is niet leverbaar.

Te kiezen opties

Lendensteun;

Voor wat meer ondersteuning onderin de rug van de fauteuil kunnen we een lendensteun plaatsen. Een lendensteun wordt opgepompt door middel van een blaasbalg aan een slang die verbonden is met een ballon in de rug van
de fauteuil. De druk kan worden opgevoerd door meer lucht in de ballon te pompen of juist lucht te laten ontsnappen voor minder druk.

Aanpassing zithoogte afwijkend aan de bestaande maatvoeringen;

Er bestaat de mogelijkheid om uitgaande van een bepaalde maat de zithoogte hoger te maken. Dat betekent dat de zitdiepte gelijk blijft aan de gekozen maat, maar dat de zithoogte met bijvoorbeeld 2 cm extra wordt verhoogd. Een maximale extra verhoging is 6 cm, de verhoging kunt u per cm aangeven.